Çöken Rıza Bey Apartmanı'nın eski yöneticisi anlattı: "Zeminden endişelendik, bir şey yapamadık"
03 Kasım 2020 - 09:43
Çöken Rıza Bey Apartmanı’nın eski yöneticisi anlattı: "Zeminden endişelendik, bir şey yapamadık"
Çürük raporu olan Rıza Bey Apartmanı’nın enkazında 16 yaşındaki ikiz çocuklarının kurtarılmasını bekleyen eski apartman yöneticisi Alican Alpgündüz, “Buralar eskiden bamya tarlasıymış. Zeminden şüphelendik, incelenmesini istedik. Çoğu şehir dışındaki daire sahiplerini bir araya getiremediğimiz için öyle kaldı” dedi.

Bayraklı’da yıkılan Rıza Bey ve Doğanlar apartmanlarına 2012 ve 2018 yıllarında yapılan risk analiz incelemesi neticesinde ‘yüksek riskli’ ve ‘tehlikeli’ raporu verildi. Ancak binalarda yaşam depreme kadar devam etti. İkizleri enkaz altında kalan Alican Alptekin, Rıza Bey Apartmanı’na çürük raporu verildiği dönemde yöneticiydi. Rapor, onun ve bazı apartman sakinlerinin talebi üzerine alınmıştı. Alican Alpgündüz rapor alındıktan sonraki süreci Hürriyet’ten Musa Kesler'e şöyle anlattı:
“Biz o dönem zeminden şüphelendik. Çünkü apartmanın yapıldığı yer eskiden bamya tarlasıymış. Apartmanın yüzde 75’i kiracıydı zaten. Daire sahiplerinin çoğu da şehir dışındaydı. Koordinasyonu sağlayamadık. Herkesin bir araya gelmesi mümkün olmadı. Belirlenen tarihte buluşma başka tarihe ertelendi. O tarihte de kimse bir araya gelemedi. Öyle kaldı. Bina sakinlerinin bunda bir kusuru yok.
Bu haber 1717 defa okunmuştur.









YORUMLAR