CHP TARİHİNE İZ BIRAKMIŞ İSİMLER BİR ARAYA GELDİ

CHP TARİHİNE İZ BIRAKMIŞ İSİMLER BİR ARAYA GELDİ
18 Şubat 2021 - 17:48
CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar: Partimizde önceki yıllarda görev almış il başkanlarımız, milletvekillerimiz, merkez ilçe başkanlarımıza iktidar yolunda omuz omuza mücadele edeceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı tarafından organize edilen Önceki Dönem İl Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanları, Merkez İlçe Başkanları ve Milletvekilleri toplantısında birlik ve beraberlik mesajları verildi. İl Başkanı Nusret Bayar açılış konuşmasında, “Bizlere ihtiyaç duyan seçmene, bir arada ve güçlü durarak güven vermek zorundayız” dedi
HER AY BİR ARAYA GELECEĞİZ
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın koordinatörlüğünde İl Başkanlığı tarafından organize edilen CHP’li önceki dönem İl Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanları, Merkez İlçe Başkanları ve Milletvekilleri toplantısı, Akra Barut Otel’de gerçekleştirildi. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen toplantıya, önceki dönemlerde İl Başkanlığı, Milletvekilliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı yapmış Selahattin Tonguç, Mustafa Akaydın, Gürkut Acar, Nail Kamacı, Ümit Uysal, Feridun Fikret Baloğlu, Hüsnü Çöllü, Tuncay Ercenk, Hüseyin Ekmekçioğlu, Sancar Sayın, Yusuf Öztop, Özer Ahmet Ülken, Osman Kaptan, Ertuğrul Ünal, Mesut Kılcı, Durmuş Atıcı, Ahmet Kumbul katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İl Başkanı Nusret Bayar, salondaki katılımcılara orada bulundukları için teşekkür etti. Her ay bir araya geleceklerini vurguladı.
BİRLİK VURGUSU
Yönetime ilk geldiklerinde bu toplantıyı ayda bir yapmayı düşündüklerini ancak pandemi sürecinin araya girmesiyle birlikte bu buluşmanın bugüne kadar ertelendiğini ifade eden Başkan Bayar, “Burada bulunma amacımız; birbirimizin tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak, birlikte hareket etmektir. Hepimiz gayet iyi biliyoruz ki parti tabanımızın en büyük ihtiyacı; birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaktır. 1950’den sonra, 71 yıllık süre içerisinde 2 dönemlik koalisyon dışında bu ülkenin yönetiminde Cumhuriyet Halk Partisi yer almadı. Şu an ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik, hukuksal, eğitimsel noktada bizler yokuz. Bu süreçte neden iktidar olamadığımızı öncelikle kendimiz sorgulamalıyız. Şimdi ise Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına en çok ihtiyaç duyduğu, AKP’nin en güçsüz olduğu, giderek de güç kaybettiği bu dönemde; yeni bir sağ partinin doğup, iktidar olmasına müsaade etmemeliyiz. Hem parti tabanımıza hem de iktidardan kopan veya başka partilere mensup olup iktidarı değiştirmek isteyen, kötü yönetimden, kötü ekonomiden, çifte standarttan bıkmış seçmene; birlik ve beraberliğimiz ile, ürettiğimiz politikalar ve çözüm önerilerimizle, eylem ve söylem birliğimizle, güçlü bir duruş sergileyerek güven vermemiz gerekmekte. Bu güveni sağlamak için bir arada durmamız, birlikte yol yürümemiz gerekiyor. İşte bu ve buna benzer buluşmaların amacı bu güveni sağlamaktır” şeklinde konuştu.
ANTALYA VE ÜLKE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRİLDİ
Salondaki tüm katılımcıların söz alarak fikirlerini dile getirdiği toplantıda, tüm katılımcılar İl Başkanı Nusret Bayar’a katıldıklarını belirterek; birlik, beraberlik mesajı verdiler. Katılımcıların çoğu tarafından dile getirilen bir diğer husus ise; gençlerin ve kadınların hükümet yönetiminde mutlaka yer almaları gerektiği, dolayısıyla iktidara hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm Türkiye’de örgütler bazında çalışmalara başlayarak hükümet yönetiminde yer vermek üzere kadınları ve gençleri bu sorumluluğa hazırlaması gerektiği önerisi oldu. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda parti içi meselelerin yanı sıra Antalya ve Türkiye gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunuldu
 
Bu haber 1289 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum