CHP İZMİR'DE GÜÇBİRLİĞİ

CHP İZMİR'DE GÜÇBİRLİĞİ
13 Ekim 2021 - 17:40 - Güncelleme: 13 Ekim 2021 - 17:41
CHP İZMİR'DE GÜÇBİRLİĞİ

Dövizin önüne geçilmeyen yükselişi, fiyatların genel seviyesindeki artış, istihdamın azalıp işsizliğin artması, üretimdeki azalma ve bunların yanında siyasi istikrarsızlık ve siyasi söylemlerin kutuplaştırıcı etkisi, ülke siyasetini yeniden formüle ediyor.
Bu formülasyonda, CHP’nin tutumu gün geçtikçe önem arz ediyor.

CHP önceki dönemlerden faklı olarak, hem siyasi hem de ekonomik istikrarsızlığın olduğu günümüz Türkiye’sinde kapsayıcı yapısıyla dikkat çekiyor. Bunun da en önemli göstergesi, genelde sağ partilere oy vermeye eğilimli olan muhafazakâr kesiminin ilgisinde bulunuyor.

13 Ekim’de İzmir’de yaşanan hareketlilik, bu ilgiyi şüphesiz biçimde doğruluyor.
13 Ekim’de İzmir’in kanaat önderlerinden Serhun Alakuş ve Okan Bulut ve Kaya, Kete, Gülser ve Özdemir aile mensuplarının katılımıyla binlerce üyelik başvurusuna ilişkin dokümanlar, CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e CHP İl Merkezi’nde teslim edildi.

Başvuruların bizzat CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e teslim edilmesi, hem ilgili kişiler ve ailelerin konuya yönelik net tutumlarının hem de CHP merkezinin konuya yeterince önem verdiğinin altını çizmiştir.

Bu son derece ilgi çeken durumun en önemli yanı ise bahse konu olan binlerce kişinin muhafazakâr kesimden olmasıdır. Her ne kadar bu gelişmede Serhun Alakuş ve Okan Bulut’un CHP tutumunu, kişilere doğru aktarması söz konusu olsa da bahsi geçen siyasi ve ekonomik sorunlar, CHP’nin tüm kesimlerden ilgi görmesine neden oluyor.

Bu küçük bir örnekleme olsa da gelecek günlerde aynı yönelimlerin Türkiye çapında olması şaşırtıcı olmayacaktır.   HABER: AZİZ TEKİN

 
Bu haber 1301 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum