CHP'de 250 bin dolar krizi! Poşet dolusu para partiyi karıştırdı

CHP'de 250 bin dolar krizi! Poşet dolusu para partiyi karıştırdı
01 Mart 2024 - 09:24

CHP'de 250 bin dolar krizi! Poşet dolusu para partiyi karıştırdı

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun'un TBMM'deki odasında iddiaya göre 3 hafta önce pazar çantası içinde 250 bin dolar nakit para bulundu. Ancak parti yönetimi, olayı Meclis Polis Amirliği'ne bildirmek yerine gizledi.

TBMM, market poşetindeki 250 bin dolar iddiasıyla çalkalandı. Bu iddialara göre yaklaşık 3 hafta önce CHP'li bir milletvekilinin TBMM'deki odasında market poşeti içinde 250 bin dolar (yaklaşık 8 milyon lira) unutuldu. Mahalli seçimlerde aday belirleme arifesi öncesinde yaşanan bu olay bazı kuşkuları gündeme getirdi.
"Yaklaşık 3 hafta önce TBMM Milletvekili Hizmet Binası 4'üncü katında CHP'nin Karadenizli milletvekilinin odasında bir torba bulundu. Market torbasının içinde yine siyah bir poşete sarılı şeyler olduğunu gören temizlik görevlisi milletvekiline ait olduğunu düşünerek, odada görevli sekreter ve danışmana durumu aktardı. Personel, milletvekilini arayıp 'Torba size mi ait' diye sordu.

Milletvekili odasında herhangi bir şey bırakmadığını belirterek, kendisine gelen ziyaretçilerin tek tek aranarak sorulması talimatı verdi. Personel, poşetin içine baktığında 5 ayrı şekilde paketlenmiş tahmini 250 bin dolar bulunduğunu gördü. 3 koldan yapılan aramalar sonunda poşetin bir kahve içmek için ayaküstü uğrayan başka bir CHP'li milletvekiline ait olduğu belirlendi.
Milletvekili gelip parasını alırken 'personele hiçbir şekilde konuşmamaları talimatı verildi. Olay ile ilgili tutanak da tutulmadı. Milletvekili aldığı parayı garajda parasını tek tek sayarak çantasına yerleştirdi."
PARA VELİ AĞBABA'NIN MI?

250 bin doların CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'ya ait olduğu kulislere yayıldı. Ağbaba bunun üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddiayı yalanladı ve "İddiaların araştırılması, kamera görüntülerinin incelenmesi için Meclis Başkanlığına dilekçe vereceğim. Bırakın böyle bir kirli ilişki içinde olmayı yan yana gelirsem bile vekillikten istifa etmeyi kafama sıkarım" dedi.
 


kaynak(sabah.com.tr)
Bu haber 848 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum