Çevre Dostu Tesise Hayran Kaldılar

Çevre Dostu Tesise Hayran Kaldılar
30 Haziran 2020 - 18:02
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes ilçe merkezinde evsel nitelikli atıksu kirliliğine son vermek için 10 milyon TL yatırım bedeli ile inşa ettiği atıksu arıtma tesisinde Gördes Kaymakamı Bekir Abacı ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol’u misafir etti. Abacı ve Akyol’a, tesis hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde hayata geçirdiği çevreci yatırımlar ile Manisa’nın geleceğini koruma altına alıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıllarda 10 milyon TL yatırım bedeli ile Gördes merkeze de atıksu arıtma tesisi kazandırıldı. Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Gördes ilçe merkezi için inşa edilen ve faaliyete alındığı günden itibaren evsel nitelikli atıksu kirliliğine son veren tesisin önemli konukları vardı. Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Gördes Kaymakamı Bekir Abacı, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, AK Parti İlçe Başkanı Rıza Dilcan, MHP İlçe Başkanı Abdürrezzak Yonat ve meclis üyelerini tesiste ağırlayarak misafirlerine atıksuyun arıtılma süreçleri hakkında detaylı bilgi verdi. Tesisteki ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün ve MASKİ İlçe Şefi Türker Kesici de hazır bulundu.

Arıtılan su içme suyu kadar berrak

Çevik, tesisin giriş suyunun çamur renginde olması ve belirli işlemlerden geçtikten sonra Kum Çayına yani Gediz Nehrine içme suyu kadar berrak suyun verildiğini belirterek, “Bereketli Gediz ve Bakırçay Havzalarını özlenen eski günlerine kavuşturmak için kurulduğumuz günden bu yana büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün liderliğinde hemşerilerimiz için, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Gerçekten büyük önem arz eden bir tesis”

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “Gerçekten büyük önem arz eden bir tesis doğaya ve çevreye olumlu katkısı var. Meclis üyelerinin de kafasındaki soru işaretlerinin bu ziyaretle cevaplandığını düşünüyorum. İlçemizde Güneşli, Evciler ve Ulgar Mahallelerinin altyapısı yenilenecek. Güneşli Mahallesine de atıksu arıtma tesisi inşa edilerek 3 mahallenin evsel nitelikli atıksuları toplanacak. Ziyaret ettiğimiz tesis için MASKİ’ye nasıl destek olduysak yeni projelerde de aynı desteği sürdüreceğiz. Güneşli Mahallesinde kurulması planlanan tesiste de vatandaşlarımıza sorun oluşturacak kötü koku probleminin olmayacağını da buradaki tesisi inceledikten sonra anlamış bulunuyoruz. Gördes sevdalıları olarak ilçemize ortak projeler ile güzel hizmetler kazandıracağız. Hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“İşbirliği içerisinde Gördes’e hizmet etmek tek amacımızdır”

Tesisin işleyişindeki her bir aşamayı dikkatli bir şekilde inceleyen Kaymakam Bekir Abacı, “Nezih bir tesis. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Gördes’e hizmet etmek tek amacımızdır. Bizleri en güzel şekilde tesiste misafir eden MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik’e de çok teşekkür ediyorum. Gördes’e de böylesi çevreci bir tesis yakışırdı” ifadelerini kullandı.
Bu haber 1288 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum