BUCA "HURDA ARAÇ" CENNETİ!

BUCA "HURDA ARAÇ" CENNETİ!
16 Eylül 2021 - 11:46 - Güncelleme: 16 Eylül 2021 - 11:51
BUCA "HURDA ARAÇ" CENNETİ!


Kentin dört bir yanına gelişi güzel bırakılan hurda araçlar artık rutin bir görüntü haline gelmeye başladı. Oysa Kabahatlar Kanununa göre sokak arasına aklınıza estiği gibi hurda araç bırakmak hem suç hem de aracınızın elinden tamamen alınma ihtimali var



İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Menemen’de kurduğu ‘Hurda Araç Toplama Merkezi’yle el attığı sorunu çözüme kavuşturmaktan çok uzak görünüyor. Hurda araç konusunda başı ağrıyan ilçelerin başına Buca geliyor. Sokak aralarına bırakılıp bir anlamda kaderine terk edilen hurda araçlar aylarca kimi zaman yıllarca konulduğu yerde çürümeye bırakılıyor. 

PARA CEZASI VAR

Kabahatlar Kanuna göre hurda aracını gelişigüzel terk edip giden araç sahiplerine 525 TL’lik para cezası uygulanıyor. Geçtiğimiz yıllara kadar ilçe belediyelerinde olan hurda araçların toplanması sorumluluğu Büyükşehir Belediyelerine geçmiş durumda. Bunun tek istisnası hurda aracın kaldırımı işgal edecek şekilde bırakılması. Bu durumda ilçe belediyesi de devreye girip bu türden kaldırım işgali yapan aracı kaldırabiliyor. 

İLK TESPİT VE 7 GÜN BEKLEME

Hurda araçların ilk tespitinin ardından yedi günlük bir süre içinde hurda araç sahibinin aracını çekmesi bekleniyor. Hurda araçların kaldırılması için belirlenen yedi günlük sürenin ardından, bu araçların kaldırılmaması halinde Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem uygulanıyor. Ardından bu hurda araçlar Büyükşehir Belediyesi’nin çekicileri tarafından alınarak Menemen’deki Hurda Araç Merkezi’ne götürülüyor. “Merkeze getirilen araçlar 6 ay süreyle burada kalıyor. Bu süre içerisinde araç sahipleri İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yaparak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden alacakları bir belge ile araçlarını alabiliyorlar. 6 ayın sonunda çekilmeyen araçlar Emniyet Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla Makine Kimya Endüstrisi’ne gönderilerek ekonomiye kazandırılıyor.
Bu haber 1531 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum