Buca Belediyesi Taziye Evi hizmete açılıyor

Buca Belediyesi Taziye Evi hizmete açılıyor
14 Temmuz 2020 - 13:55
Reklam
Reklam
Buca Belediyesi Taziye Evi hizmete açılıyor

Buca’da büyük bir ihtiyacı karşılayacak taziye evlerinin ilki açılışa hazırlanıyor. Yeşilbağlar Mahallesi’nde cenazesi olan vatandaşlar, kendilerine başsağlığı dilemek isteyen konuklarını Buca Belediyesi Taziye Evi’nde ağırlayabilecek. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç,  “Sadece iyi günlerinde değil en zor zamanlarında da hemşehrilerimizin yanında olacağız” dedi.

Buca Belediyesi, hemşehrilerinin acı günlerinde de yanlarında olmak için verdiğihizmetlere bir yenisini daha ekledi. Cenazesi olan Bucalılara, başsağlığı dilemek isteyen misafirlerini ağırlayabilmeleri adına Taziye Evi projesi hazırlandı.  220 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 420 metrekare alan üzerine kurulu, 100 kişi kapasiteli Yeşilbağlar Mahallesi’ndeki Buca Belediyesi Taziye Evi’nde vatandaşlar, yılın her mevsiminde hava koşullarından etkilenmeden bir araya gelebilecek. Sıcak ve soğuk ikramlıkların verileceği Taziye Evi’nin açılışı önümüzdeki günlerde koronavirüs tedbirleri çerçevesinde gerçekleşecek.

Mahalle turları sırasında tespit ettikleri en büyük ihtiyaçlardan birini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Ova bölgesinde yaptığımız turlar sırasında bana iletilen en büyük istek taziye eviydi. Bunun ilkini Yeşilbağlar Mahallemizde hayata geçiriyoruz. İlk açılışın ardından ihtiyaçlar doğrultusunda kentin farklı noktalarında da taziye evleri inşa edeceğiz. Sadece iyi günlerinde değil en zor zamanlarında da hemşehrilerimizin yanında olacağız.  Dayanışmanın en güzel örneklerinden birini kentimizde hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 
Bu haber 1505 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum