BENİ CHP'DEN KOPARMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ!

BENİ CHP'DEN KOPARMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ!
16 Eylül 2021 - 14:54
BENİ CHP'DEN KOPARMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ! 


CHP Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ’ın pes etmeye niyeti yok. Yüksek disiplin Kurulu’nun hakkında ihraç kararı verdiği Akdağ, ‘beni CHP’den koparmaya kimsenin gücü yetmez’ mesajı verdi



CHP’deki parti içi çekişme ve rekabetin son kurbanı Kasım Akdağ oldu. Görev yaptığı dönemde başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken CHP Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ hakkında geçtiğimiz günlerde toplanan Yüksek Disiplin Kurulu tarafından ihraç kararı verilmişti. İl Disiplin Kurulu’ndan çıkan ‘kınama’ kararının ardından YDK’nın aldığı ‘ihraç’ kararı tüm gözleri Buca’ya çevrilmesine neden oldu. 

SORUYORUM NEDEN?

Kendisine yönelik bir komploya işaret eden Kasım Akdağ ‘’beni CHP’den koparmaya kimsenin gücü yetmez. Ben partimin kurumsal değerine de, cumhuriyete de zarar verecek bir eylemde bulunmadım ve bulunmam. Şimdi dava açıyorum. Suç duyurusunda bulunacağım. Söz konusu parayı çeken kişi belli.Yatıran kişi belli. Biz ilçe başkanlığı görevini devrettikten sonra tam dört ay sonra imza sirkülerini bankaya veriyorlar. Soruyorum neden diye? Paramız yoktu diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Dört ay sonra parayı çekiyorlar. Ben gittim dilekçe verdim bankaya. Dijital kayırlarınızdan parayı kimin çektiğini, kimin yatırdığını öğrenmek istiyorum..Benim hakkımdaki süreç de bu dilekçeden sonra başladı zaten. Tam on sekiz ay sonra eksik evrak var diye ortaya çıkıyorlar. Ben evrakları görmek isteyince ‘biz sana gösteremeyiz’ dediler. Neden? Yıllarca ilçede çalışan bir abimize para ödemişiz. Ben almadım ki o adamı işe. Bektaş Gül döneminde de Çağdaş Kaya döneminde de çalışıyordu abimiz. 30 yıldır çalışıyor bu partiye. Ben almadım ki işe. İşte benim hakkımdaki ihraç işlemleri bu olaylardan sonra başladı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

18 ay sonra makbuz kayıp deyip düğmeye bastılar. Ben şimdi evrakları hazırlıyorum, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bankada o parayı kimin yatırdığı da kimin çektiği de belli. Yasaya göre suçu ve suçluyu gizlemek de suç. Yüksek Disiplin Kurulu’nun hakkımda verdiği ihraç kararını da mahkemeye taşıyıcam. Hakkımdaki gerekçeli karar geldiği anda harekete geçmeye kesin kararlıyım’’ dedi.

YEREL BİR KLİĞİN KOMPLOSU BU

Benim CHP’nin kurumsal kimliği ve değerleriyle bir sorunum olamaz diyen Kasım Akdağ ‘bu yerelde bulunan bir ekibinin, bir kliğin komplosu bu. Bizi CHP’den koparmaya kimsenin gücü yetmez. Bu mücadeleyi bir namus borcu olarak görüyorum. Parti üyesi olsam da olmasam da parti üyesiymiş gibi çalışmaya devam edeceğim’’ mesajı verdi.
YDK’DA GÖREVLİ VEKİL MAHİR POLAT’IN BUCA BELEDİYESİ’NDE NE İŞİ VAR?
Parti tüzüğüne göre ilçe saymanını denetleme görevinin il saymanında olduğunu hatırlatan Kasım Akdağ ‘’parayı çeken ve yatıran kişiyi kim ya da kimler istifa ettirdi? İl saymanı şlçe saymanını çağırıp evraklar üzerinde düzeltmeleri teklif etti mi? Diye sordu. YDK’daki görevli vekil Mahir Polat’ın karardan 3 gün önce Buca Belediyesi’deki görüşmeleri de çok manidar bulduğunu belirten Kasım Akdağ ‘’ Ben bu süreci her gün takip ettim. Bu konuşmalar çok net. Orada saymanla günlük konuşmalarımın kayıtları var, dosyada hepsi mevcut. Bu süreçin benden organize şekilde nasıl gizlendiği ortada. 

İL SAYMANI LEMAN TUNUS NEDEN HİÇ UYARMADI?

Bu konuşmalarımızda paranın nasıl ve kim tarafından çekildiği, yatırıldığı ve benim bu süreçle ilgili hiçbir bilgim olmadığı kayıtlarda mevcut. İl Saymanı Leman Tunus’un il Başkanı Deniz Yücel’le görüşmesinden sonra ifadelerinin tam ters yönde değişmesinin nedeni ne? Kendisiyle yapılan whatsapp görüşmelerindeki ifadeleri ortadayken neden ben suçlu oluyorum? Makbuzun eksikliği iki yıl boyunca il saymanı neden tespit edemiyor? 2019 yılının ilk on ayında hesapların incelendiği söyleniyor. Bu rapor nerede ve kimlerde? Görev, sorumluluk ve denetim yetkisi çok net bir şekilde il saymanı Leman Tunus’tayken ilçeyi görevim sürecinde neden uyarmadı’’ diye vurguladı.

PARTİMİ ADLİYE KORİDORLARINA TAŞIMAMAK İÇİN DİRENDİM

Gelinen süreçte yaşadığı hayal kırıklığını saklamayan Kasım Akdağ ‘’ ben bu süreci yürütürken partimi adliye koridorlarına taşımamaya dikkat ettim. Ancak hakkımda verilen bu siyasi karar tek itiraz mercii olarak yargı kalması nedeniyle YDK’nın hakkımdaki bu ihraç kararını iptal ettirmek için yargıya başvurmaktan başka çarem kalmadı’’ dedi.

NE OLMUŞTU?
CHP Buca İlçe eski Başkanı Akdağ’ın görevi şu anki Buca İlçe Başkanı Hacer Taş’a devretmesinin ardından ilçe başkanlığının hesabından Ocak, Şubat, Mart aylarında belli aralıklarla habersiz toplam 13 bin 500 lira çekildiğinin tespit edildiği iddia edilmişti. Akdağ hakkında çıkan iddiaları kesin bir dille reddederken, İzmir İl Disiplin Kurulu Buca eski İlçe Başkanı Kasım Akdağ'a kınama cezası verme kararı almıştı.
İzmir İl Disiplin Kurulu'nun kararını inceleyen Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ise eski ilçe başkanı Akdağ için flaş bir karara imza atarak banka hesaplarındaki bazı işlemler nedeniyle dosyası incelenen Akdağ'ın YDK kararı ile partiden kesin ihraç edilmesine karar vermişti.

 
Bu haber 1478 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum