Bayraklı'da CHP'lileri isyan ettiren aday!

Bayraklı'da CHP'lileri isyan ettiren aday!
21 Şubat 2024 - 10:45

'CHP Terör sevicisi' diyerek istifa etmişti: Bayraklı'da CHP’lileri isyan ettiren aday!

Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart Yerel Seçim takvimi kapsamında, siyasi partilerin aday listelerini teslim etme süresi dolmak üzereyken, CHP Bayraklı'dan gelen son dakika haberi siyaset kulislerinde şaşkınlık yarattı. 2019 yılında, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “CHP’nin belediye meclis üyesi adayları arasında PKK’lı isimlerin yer aldığını söylemesi üzerine, CHP’nin bu iddialara sessiz kaldığı gerekçesi ile CHP'li belediye meclis üyeleri Şeref Balbay, Mustafa Karaman ve Ali Şenay 13 Mart'ta partilerinden istifa etmişti. CHP’nin terör konusunda tepki göstermediğini iddia eden isimlerden  Mustafa Kahraman, CHP Bayraklı’da yeniden  2. sıra kontenjan adayı olarak listeye girdi.
 

2019 yerel seçimlerinden önce, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Bayraklı ilçesinde yaptığı bir konuşmada, CHP'nin belediye meclis üyesi adayları arasında PKK'lı isimlerin yer aldığını iddia etmesi büyük yankı bulmuştu.

Bu iddiaların ardından CHP'li belediye meclis üyeleri Şeref Balbay, Mustafa Karaman ve Ali Şenay, partilerinden istifa etmişlerdi.

CHP’Yİ TERÖRE SESSİZ KALDIĞI İÇİN ELEŞTİRMİŞTİ

Mustafa Kahraman ve arkadaşları, istifalarının ardından yaptıkları açıklamada, CHP yönetiminin Soylu'nun iddialarına kamuoyu önünde cevap vermesini eleştirmiş ve bu durumu kabul etmediklerini ifade etmişlerdi.
 

2. SIRA KONTENJAN ADAY GÖSTERİLDİ 

Yıllar sonra Kahraman'ın CHP Bayraklı'dan 2. sıra kontenjan adayı olarak gösterilmesi, CHP örgütleri tarafından tartışma yarattı. Kamuoyundan gelen tepkilerin ardından Karaman’ın adaylığı konusunda CHP Bayraklı’nın nasıl bir tavır sergileyeceği merakla bekleniyor.(EGEPOSTASI)


Bu haber 947 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum