Başkan Yüksel Pazarda Dezenfektan, Maske ve Eldiven Dağıttı

Başkan Yüksel Pazarda Dezenfektan, Maske ve Eldiven Dağıttı
19 Mart 2020 - 09:53
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında semt pazarında pazarcı esnafına ve pazarda alış veriş yapan vatandaşlara dezenfektan, eldiven ve maske dağıttı.

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsüne karşı Ergene ilçesinde tedbirler arttırıldı. Alınan önlemler kapsamında Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel belediye personeli ile birlikte Yeşiltepe Mahallesinde kurulan semt pazarında pazarcı esnafına ve pazarda alış veriş yapan vatandaşlara dezenfektan, eldiven ve maske dağıttı. Korona virüs salgını nedeniyle alınacak tedbirlerim önemine vurgu yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak halkımızın yoğun kullandıkları alanların tamamında dezenfektan çalışmalarımız sürüyor, yine bunun yanı sıra okullarımız, otobüs duraklarımız, çöp konteynırlarımız, ibadethanelerimiz, çocuk parklarımız, mahalle muhtarlıkları, cadde ve sokaklarımız hummalı bir şekilde belirlenen programlar dahilinde dezenfekte ediliyor” dedi.

Başkan Yüksel, “Korona virüsü yakın temas sonucu bulaşan bir durum olduğu için vatandaşlarımıza dezenfektan, maske ve eldiven dağıttık. Önümüzde ki günlerde Ergenemizde kurulan diğer semt pazarlarında esnafımıza, vatandaşlarımıza maske, eldiven ve dezenfektan dağıtımına devam edeceğiz. Ergene Belediyesi olarak ilçemizde korona virüsüne karşı gerekli tedbirlerimizi aldık. Halkımızda kendi içinde hijyen kurallarına uyarak korona virüsüne karşı önlemini almalı. Vatandaşlarımız sık sık ellerini yıkamalı, gözlerine, burnuna ve ağıza yıkanmamış ellerle dokunmaktan kaçınmalı, ateş ve öksürüğü olan insanlarla temastan uzak durmalı, bulundukları ortamları sık sık havalandırmalı, tokalaşma sarılma gibi yakın temaslardan kaçınılmalılar” dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in örnek bir davranışa imza attığını belirterek Başkanı takdir ettiklerini belirten vatandaşlar, “Korona virüsü nedeniyle market ve eczanelerde bulmakta zorluk çektiğimiz maske, eldiven ve dezenfektanları Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in bizlere ücretsiz dağıtması diğer Belediyelere örnek gösterilecek bir davranıştır. Belediyemiz korona virüsüne karşı gerekli hassasiyeti gösteriyor, bizlerde ciddiyetin farkında olarak kendi sağlığımıza dikkat etmeliyiz” dediler.

Pazarcı esnafları da uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Türkiye’de şu an acı bir durum yaşanıyor. Bu günler inşallah geçecek, Belediye Başkanımızın dağıttığı maske, eldiven ve dezenfektanları kullanarak virüse karşı gerekli tedbirimizi alıyoruz. Bu güzel uygulamadan dolayı Belediye Başkanımız Rasim Yüksel’e de çok teşekkür ediyoruz” dediler.

 
Bu haber 1383 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum