BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL BELGELERLE KONUŞTU: MECLİSTEN TAM DESTEK ALDI

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL BELGELERLE KONUŞTU: MECLİSTEN TAM DESTEK ALDI

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL BELGELERLE KONUŞTU: MECLİSTEN TAM DESTEK ALDI
05 Temmuz 2022 - 13:55
BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL BELGELERLE KONUŞTU: MECLİSTEN TAM DESTEK ALDI
Efes Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, İl Tarım Müdürlüğü tarafından belirlenen marjinal tarım arazilerinde yürütülen inşaat faaliyetleri üzerinden başlatılan itham ve karalama kampanyalarına belgelerle yanıt vererek meseleye son noktayı koydu.
“BU KENTİN ÇOCUKLARINI KİRLİ SİYASETE YEDİRMEM”
Belediye çalışanlarına güveninin tam olduğu hatırlatan Başkan Ceritoğlu Sengel, “Net, keskin ve kararlı ne yaptığını bilen bir belediye yönetimi ve belediye başkanı var burada. O yüzden Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak çalışma arkadaşlarımla birlikte biz her yaptığımız işi mevzuata, hukuka ve hükümlere uygun bir şekilde yaparız” dedi. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, belediyeyi hedef alan ithamlara ve kirli siyaset anlayışına karşı kararlılıkla mücadele edeceğini belirterek, “Ben bu kentin çocuklarını siyasete yedirmem. Bunu herkes bilsin.” ifadelerini kullandı.
“MECLİSTEN BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL’E TAM DESTEK”
Oturumda söz alan CHP ve AK Partili meclis üyeleri de Belediye yönetimine ve çalışanlarına güvendiklerini ve Efes Selçuk’un çıkarına olan her konuda belediye yönetiminin yanında olacaklarını belirterek Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’e tam destek verdi.
“BİZ HER İŞİ MEVZUATA VE HUKUKA UYGUN YAPARIZ”
Efes Selçuk’u ilgilendiren her konuya geçmişte olduğu gibi Belediye Meclisinde yanıt veren Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, önemli açıklamalarda bulundu.
Bir süredir kamuoyunda gündeme getirilen ithamlara karşı meclis kürsüsünden belgelerle konuşan Başkan Sengel, kendine güvenen bir siyaset anlayışı ile yürüttüğü Belediye Başkanlığı görevinde çalışanları ile birlikte yasal olmayan hiçbir çalışmanın altına imza atmadıklarını ve bu konuda kendilerine olan güvenin sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti.  Başkan Sengel, ayrıca söz konusu imarla ilgili komisyonlara gelen çalışmaları şeffaf yönetim anlayışını dikkate alarak tüm meclis üyeleri ile birlikte incelediklerini, bundan sonra da aynı şeffaflığın devam edeceği vurgusu yaparak; “Net, keskin ve kararlı ne yaptığını bilen bir belediye yönetimi ve belediye başkanı var burada. O yüzden Efes Selçuk Belediye Başkanı olarak çalışma arkadaşlarımla birlikte biz her yaptığımız işi mevzuata, hukuka ve hükümlere uygun bir şekilde yaparız” dedi.

TANE TANE ANLATTI…
Bir tarım arazisinin marjinal tarım alanına çevrilme yetkisinin sadece İl Tarım Müdürlüklerinin yetkisinde olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Tarım arazilerinin marjinal tarım arazisine çevrilme işi ya da tarım dışı olması gibi mevzular noktasında bu meclis salonunda da komisyonlarda da çok konuştuk.  Bu noktada her zaman söylediğimiz bu marjinal tarım alanlarına yapılan tarımsal depolardır, konutlar noktasında gerçekten mevzuatla ilgili bir sıkıntı var, uyumsuzluk var ve bunların düzeltilmesi gerekir.  Ya da bu konuda biz bir şey yapabilir miyiz? Konuşmalar hep bu seyirde gerçekleşti. Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştük. Onlardan almış olduğumuz bilgilerden de bahsederek bütün açıklamaları size sarih ve net bir şekilde yapayım. Şunu çok net ortaya koyalım; ne yazık ki tarım alanı olan yerler İl Tarım Müdürlüğü’nün görüşü ile marjinal tarım alanına çevriliyor ve bu konuda bizim yapacağımız hiçbir şey yok. Bir de tarım dışı olan alanlar var” dedi.
Başkan Ceritoğlu Sengel, İBB tarafından yapılan 1/25000’lik plan notları ile İl Tarım Müdürlüğü’nün mevzuat ve uygulamaları arasında çelişkili durumların oluşabildiğini belirterek, Belediyeler için planların bağlayıcı olduğunu ve plan hükümlerine uymak zorunda olduklarını ifade etti.
DENETİMLER DEVAM EDECEK…
İnşaat ruhsatı verilen örnek alanda yapılan denetimler sonucunda saptanan usulsüzlük ve yasadışılığı fotoğraflarla belgeleyen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, tüm Efes Selçuk genelinde mülkiyeti her kime ait olursa olsun denetimlerin devam edeceğini ifade etti.
“BENİM DEDİKODU İLE HARCAYACAK ZAMANIM YOK…”
Tarım arazilerinin Marjinal Tarım Arazisi olarak belirlenmesi süreçleri ile devlet kurumlarının çelişkili kararlarına da dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel, bir örnek olay üzerinden konuyla ilgili çelişkileri gündeme getirerek, “Tarım İl Müdürlüğü ilk defa metrekaresine kadar yazarak marjinal tarım alanıdır diyor. Sonra burada inşaat ruhsatını alıyor. Sonra inşaata başlanıyor. Ruhsatta olmayan bir istinat duvarı da yapılıyor. Bu duvar bizim imar işlerimiz tarafından doğal olarak mühürleniyor. DSİ’den özel yazı geliyor istinat duvarı uygundur, mührü sökün diye. Bu sürecin sonunda tarım dışı olan yerle ilgili, ‘Burası tarım dışı belediye buraya ruhsat vermiş’ diyerek ondan sonra bel altı mevzulara giriliyor. Benim dedikodu ile harcayacak tek bir zamanım yok Efes Selçuk’tan çaldırmam o zamanı.” dedi.
 
Bu haber 1059 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum