Başkan Aslan'dan Kilim Dokuma Sanatına Tam Destek

Başkan Aslan'dan Kilim Dokuma Sanatına Tam Destek
30 Haziran 2020 - 10:27
ADANA - Adana'nın Karaisalı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından açılan ‘Kilim Dokuma Kursu’ öğreticisi ve kursiyerler Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ı ziyaret ettiler.

 

Karaisalı Belediyesi’nin de destekleriyle ilçede 22 yıl sonra yeniden açılan kilim dokuma kursunun öğretmeni Fatma Siner ve kursiyerleri makamında ağırlayan Başkan Aslan kursta yapılan çalışmaları inceleyerek, kurs öğretmeni Siner’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Kilim Dokuma Kursu ve diğer mesleki kursların kadınlar için faydasına değinen Başkan Aslan, “Bu tarz kurslar sayesinde evde oturan kadınlarımız hem boş zamanlarını değerlendiriyorlar hem de maddi kazanç sağlıyorlar. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş en önemli el sanatlarından birisi olan kilim dokumacılığı sanatı ilçemiz kadınları sayesinde yeniden canlanıyor. İlçemizde kilim dokumacılığı kursu en son 1998 yılında açılmıştı. Kültürümüzde önemli bir yeri olan dokumacılık sanatını 22 yıl sonra yeniden ilçemizde görmek mutluluk verici. Karaisalı Belediyesi olarak bu önemli sanatı her zaman destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Başkan Aslan’ı ziyarete gelen Kurs Öğretmeni Fatma Siner ve kursiyerler ise Başkan Aslan’a desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Bu haber 1158 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum