AYM'LERDE ETKİNLİK ATAĞI

AYM'LERDE ETKİNLİK ATAĞI
15 Ocak 2020 - 09:13
 Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kent genelinde hizmet veren ve Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği Aile Yaşam Merkezleri, birbirinden renkli etkinliklerle dikkat çekiyor.

       Osmanlı Aile Yaşam Merkezi ile Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen “Yarıyıl Tatiline Merhaba” programına aileler yoğun ilgi gösterirken, üye çocuklar da gönüllerince eğleniyor.   

 

YÜZME YARIŞMASINDAN PİNPON TAŞIMAYA…

        Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin düzenlediği dönem sonu etkinlikleri arasında yer alan yüzme yarışmasına katılan çocuklar, tatlı bir rekabet içinde hem spor yaptı hem de birinciliğe kulaç attı.

        “Sporcu Beslenmesi” konulu seminere katılan çocuklar ise sporun yaşam kalitesine ve akademik hayata etkisi hakkında önemli bilgiler öğrendi.

        Osmanlı Aile Yaşam Merkezi, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunlarını tanıtmak amacıyla çeşitli yarışmalar da düzenledi.

        Kaşıkta pinpon taşıma, ip atlama, en hızlı spagetti yeme, yüz boyama oyunu, sandalye kapmaca, ip çekme, yoğurt yeme ve balon patlatma yarışmalarıyla çocuklar ve gençler kıyasıya yarışırken, aileleri de onlar kadar heyecan yaşadı.

 

SOSYALLEŞMENİN EN GÜZEL MERKEZİ

       Çocuklar ve gençler kadar yaşlılar ve engelli vatandaşların sosyalleşmelerine büyük katkı sağlayan Aile Yaşam Merkezleri’nde düzenlenen aktiviteler her geçen gün çeşitlenirken, hem eğitici hem de eğlendirici etkinliklere ilgi de giderek artıyor.

        Kaşıkta pinpon taşıma oyununu kazanan Ali Muhammet Sait, “Kazandığım için çok mutluyum. Burada sık sık bu tür etkinliklerin yapılması bize moral oluyor. Tüm eğitmenlerime teşekkür ediyorum” derken, yoğurt yeme yarışmasında birinci olan Asya Demir ise şunları söyledi:

“Yarışmada arkadaşım Emine Yağmur ile birlikte birinci olduk. Yarışmadan önce arkadaşımla çok hızlı yiyeceğiz diye anlaştık. Birbirimize verdiğimiz sözü tuttuk ve biz kazandık. İkimizde çok mutluyuz.” 

         Sandalye kapma oyununu kazanan Zeynep Asya Diker’in velisi Firdevs İskender de düşüncelerini, “Çocuklarımız bu aktivitelerle çok eğleniyor. Bu sayede yeteneklerini geliştirip özgüven kazanıyorlar. Bu ilgiden memnunum ve katkılarından dolayı Aile Yaşam Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” sözleriyle dile getirdi.

 

TÜRKÜLER GEÇİDİ

        Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi Yaşlılar Lokali Üyeleri de, “2020’ye Merhaba” temalı Türk Halk Müziği konseri düzenledi.

        Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel türkülerini seslendiren üyeler,  davetlilere de keyifli bir gün yaşattı. Konsere kızıyla katılan Ayten Kızıltan, “Benim çocuğum engelli. Engelli çocuklarımız Aile Yaşam Merkezleri sayesinde bir birey olarak tanınıyor. Bu konserde kızım hem çok eğlendi hem de büyükleriyle güzel zaman geçirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

         Konserde şarkılara eşlik eden Hüseyin Çakır da, “Yerel yönetimlerin bu etkinlikleri düzenlemesi bizi çok mutlu ediyor. Ülkemizdeki tüm belediyelere örnek olabilecek etkinler yapılıyor. Burada çocuklar, yaşlılar, engeliler hepimiz iç içe eğlendik ve moral bulduk” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

 

 
Bu haber 1659 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum