AYHAN IŞIK OYUNCULUK OKULU AMERİKA ÖDÜLLERİNE DOYMUYOR

AYHAN IŞIK OYUNCULUK OKULU AMERİKA ÖDÜLLERİNE DOYMUYOR
17 Şubat 2020 - 13:45 - Güncelleme: 18 Şubat 2020 - 09:00
İzmir’in Konak ilçesinde, merhum oyuncu Ayhan Işık’ın doğduğu eski Rum evinin restore edilmesiyle kurulan Ayhan Işık Oyunculuk Okulu’nun yapımları ödüle doymuyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları Berkay Berkman ve Atakan Şatıroğlu tarafından 10 yıl önce İzmir’de açılan oyunculuk okulunun eğitmen ve öğrencileri kısa bir süre önce kamera önüne geçerek, “ Adamın Gol Diyor” adlı festival filminin çekimlerini tamamladı. Verilen emeklerin ve çabanın ardından film, Güney Amerika Film Festivali’nden 5 ödül ile döndü. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu , En İyi Sosyal Film , En İyi Prodüktör ve En İyi Yönetmen ödülü alarak, Ülke çapında gurur kaynağı oldu.  En İyi Genç Oyuncu ödülünün sahibi ise Murathan Baykal Küçükbaran oldu. Hemen ardından ise 5 Kıta Film Festivali’nden de En İyi Sanat Yönetmeni ödülüne, okulun eğitmenlerinden Dr.Nil Yüzbaşıoğlu layık görüldü. Bir güzel haber ise Los Angeles Actor Awards’tan geldi. Berkay Berkman “ Best Monologue “ dalında aldığı ödül ile festival tarihinde ödül alan ilk Türk Oyuncu oldu. Filmin senaryosu ise okulun senaryo bölümünden Fırat Gökdağöz’e ait. Filmde Devlet Tiyatrosundan Cemalettin Çekmece, Yeşil Deniz dizisinde rol alan Özgür Yelaldı ve oyuncu Murat Tülay’ın yanı sıra  Ayhan Işık Oyunculuk Okulu öğrencileri, başrol olmak üzere, film içerisinde çeşitli rollerde yer aldı.  Öderle ilgili olarak kurucu Berkay Berkman ise; “Üretimlerimizi devam ettirip daha çok başarılar elde edeceğiz “ diyerek, teşekkürlerini sundu.

ÇOK YAKINDA YİNE VİZYONDALAR

Okul, daha önce Katre adlı vizyon filminde ve Türkiye’nin ilk epik tiyatro tarzıyla çekilen internet dizisi olan “ O Duyguyu Sana Yaşatmayacağım” dizisinde de kendi bünyesindeki öğrencileri ile çalışarak, başarılı işlere imza atmıştı. Son olarak Adamın Gol diyor filmi ile ödüller yağmuruna tutulan okulun, son projesi olan Lanetli Anlaşma vizyon filmi ise önümüzdeki aylarda Türkiye ve Avrupa sinemalarında aynı anda vizyona girecek.

 
Bu haber 23188 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum