Aşılamada 2. doz başladı

Aşılamada 2. doz başladı
24 Şubat 2021 - 17:04

Türkiye'de aşı takvimi sorunsuz işliyor. 14 Ocak'ta ilk doz koronavirüs aşısı uygulanan sağlık çalışanlarına bugün ikinci doz yapılacak.

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan aşılama sürecinde ikinci doz uygulaması bugün başladı.

13 Ocak'ta Bilim Kurulu üyeleri ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılanmıştı. 14 Ocak'ta ise sağlık çalışanları için aşılama başladı.

 

Aşı uygulamasında iki doz arası 28 gün sürüyor.

covid19asi.saglik.gov.tr adresinden anlık paylaşılan aşılananların sayısı ve illerin aşı haritası görüntülenebiliyor.

Şu ana kadar yaklaşık 3 milyon kişiye koronavirüs aşısı yapıldı.

Bakan Koca, "Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır" diyerek aşının virüs karşısındaki en büyük silah olduğunu söylemişti.

70 yaş ve üzerinin aşılaması başlayacak

Planlanan aşı takvimine göre bugünden itibaren 70 yaş ve üzerindeki vatandaşların da aşı uygulaması başlayacak. Daha önce yaş gruplarına göre 90 yaş ve üzerinden itibaren kademeli olarak aşılanmların ilk dozu yapılmıştı.

 

Aşılamada 2. doz başladı

 

65 yaş ve üzerinin aşılanması cuma günü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısında 65 yaş ve üzeri vatandaşların da cuma gününden itibaren aşılanmasına başlanacağını duyurdu.


 

Kamu hizmetlerinde çalışanlar hafta sonu

Kritik kamu hizmetlerinde çalışanların aşılanmasına hafta sonu başlanacağını söyleyen Bakan Koca, "Başta kabine üyelerimiz olmak üzere devlet üst yöneticilerini aşılanmaya davet ediyorum. Vali, il emniyet müdürü, kaymakam ve belediye başkanlarımızın kendi bölgelerindeki sağlık tesislerimizde aşılarını yaptırarak vatandaşlarımıza önderlik etmesini bekliyorum" çağrısında bulundu.

 

Aşılamada 2. doz başladı

 

Yüz yüze eğitimdeki öğrenmenler şubat sonunda

Yüz yüze eğitimin başlamasına kısa bir süre kaldı. Bakan Koca, yüz yüze eğitim verecek öğretmenlerin aşı süreçlerinin hızlı bir şekilde uygulanacağını söyledi. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan listelerin alındığını belirtti. Koca, "Şubat sonuna doğru öğretmenlerimiz için de, özellikle eğitim başlanacak olan sınıflar için söylüyorum, aşılama takvimi başlamış olacak" dedi.

"Aşağıdaki mesaj tüm vatandaşlarımıza gelene kadar çalışacağız" 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ayrıca Twitter hesabından, Ankara Şehir Hastanesi'nde yaptırdığı ikinci doz aşının ardından Sağlık Bakanlığı'nca cep telefonuna yollanan SMS'lerin ekran görüntüsünü paylaştı.

 

Aşılamada 2. doz başladı

 

KAYNAK | TRT HABER

Bu haber 1329 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum