Ametist Klarnet Beşlisi'nden müzik ziyafeti

Ametist Klarnet Beşlisi'nden müzik ziyafeti
23 Ocak 2019 - 12:13
Ametist Klarnet Beşlisi’nden müzik ziyafeti

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisanthe Uluslararası Oda Müziği Festivalinin ikinci gününde Ametist Klarnet Beşlisi sahne alırken, beşli seslendirdikleri eserler ile adeta müzik ziyafeti verdi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen gecede müzikseverler salonu tıklım tıklım doldururken Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Berkay Çakır ve Gülferah Güral Genel Sanat Yönetmen Kemal Küçük ile birlikte gecenin ev sahipliğini yaptı.

REPERTUVARLARI BEĞENİ TOPLADI

Gürhan Eteke, Hristina Raykova, Gamze Keskin, Selda Argeso ve Öykü Karadağ’dan oluşan Ametist Klarnet Beşlisi yaklaşık 2 saat süren gecede Gabriel Pierne’nin Pastorale, George Biset’in Carmen Fantezi, J.S. Bach’ın Prelüs ve Fug BWV 539, Christoph wilibald Gluck’ın kutsanmış Ruhların Duası, İturralde’nin Küçük Çingene, Özcan Sönmez’in Gesi Bağları, Ruben Fuentes’in La Bikina, Astor Piazzolla’nın Escualo, David Bennett’in Klarnet Rapsodisi ve L. Bassi/A. Giampierl’in Venedik Karnavalı eserlerini Gürhan Erteke ve Marco Mazzini’nin düzenlemeleri ile yorumladılar.

SÜLEYMANPAŞA’DA OLMAKTAN DOLAYI MUTLU OLDUKLARINI DİLE GETİRDİ

Gecenin sonunda uzun süre alkışlanan Ametist Klarnet Beşlisi’ne Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır çiçek takdim ederken tebrikleri kabul eden Gürhan Erteke, Süleymanpaşa’da olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirirken geceye katılanların enerjine hayran kaldığını ifade edip teşekkür etti.

FESTİVAL HANGİ TOPLULUKLARLA DEVAM EDECEK?

Festival boyunca gerçekleştirilecek tüm konserlerin 20.00’de başlayacağı, Kampüs girişinden Rektörlük binasına konser öncesi ring hizmeti verileceği belirtildi.

Türkiye’nin en kapsamlı oda müziği etkinliği olan ve her yıl kapsamı genişleyerek yoluna devam eden Bisanthe Uluslararası Oda Müziği Festivali, şu konserlerle devam edecek:

23 Ocak 2019 Çarşamba – Bozok Quartet

25 Ocak 2019 Cuma – Bendis Trio

26 Ocak 2019 Cumartesi – Bosphorus Nefesli Beşlisi

28 Ocak 2019 Pazartesi – Likya Trio

30 Ocak 2019 Çarşamba – Mimar Sinan Kontrbas Quartet

1 Şubat 2019 Cuma – Bisanthe Quartet

2 Şubat 2019 Cumartesi – Emre Tamer ve İstanbul Camerata Barok

 
Bu haber 2144 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum