"Spor Kenti İnegöl İçin Çalışıyoruz"

"Spor Kenti İnegöl İçin Çalışıyoruz"
22 Ocak 2019 - 11:42





































“Spor Kenti İnegöl İçin Çalışıyoruz”







 









Spor İşleri Müdürlüğünün 2018 yılı içerisinde özenle ve titizlikle yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Eğitim amaçlı spor faaliyetlerinden şölenlere, ulusal organizasyonlardan ulusal şampiyonluklara ve başarılı sporcuların ödüllendirilmesine, bunun yanında spor saha ve tesislerinin inşasına kadar, spor ve sporcunun yararına olan her faaliyet ve düşüncenin yanındayız. Sporun her alanında varız. Hedefimiz İnegöl’ü spor şehri yapmak” şeklinde konuştu.

HERKES İÇİN SPOR HER YERDE SPOR

İnegöl Belediyesi sosyal belediyeciliğin gerektirdiği her alanda yer alarak hizmetlerini ilçe halkı ile buluşturmaya devam ediyor. Bu amaçla alt yapıdan üst yapıya, sağlıktan spora, kültür sanattan eğitime 7’den 70’e vatandaşların gereksinimi olan her faaliyet ve çalışmada var olmaya çalışıyor. Bu yaklaşımın bir sonucu olarak faaliyetlerine aralıksız devam eden İnegöl Belediyesi Spor işleri Müdürlüğü, “Herkes için Spor Her yerde Spor” sloganıyla ortaya koyduğu çalışmalar ile sporu hayatın vazgeçilmez bir unsuru yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

“SPORUN HER ALANINDA VARIZ”

Bugünün Yarını; Yarının umudu olan gençlerin bedensel ve zihinsel gelişimine katkı koymak, zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmelerine olanak sağlamak adına 2009 yılında kurulan İnegöl Belediyesporun 2018 yılında Voleybol, Basketbol, Atletizm, Bisiklet, Oryantiring, Yüzme, Okçuluk, Yamaç Paraşütü, Dağcılık ve HİS (Herkes İçin Spor) olmak üzere 10 farklı branşta çeşitli faaliyetler düzenlediklerini belirten Başkan Taban, “Sporun ilçe geneline yayılması ve özellikle salon sporlarına ilgi ve alakanın artması adına belediyespor bünyesinde çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Belediyespor’un ilçemize değer kattığını her geçen gün ortaya koyduğu faaliyet ve projeler ile daha yakinen görmekteyiz. Ortaya koyduğumuz çalışmalar ile sporun her alanında varız” şeklinde konuştu.

“BURSA’NIN EFELER LİGİNDEKİ TEK TEMSİLCİSİYİZ”

Voleybol efeler liginde 14 profesyonel lisanslı sporcumuzla Bursa ilini temsil etmekteyiz diyen Taban, “Bu sene ligte inişli çıkışlı bir grafik çiziyoruz. Umut ediyorum ki en kısa zamanda tehlikeli bölgeden uzaklaşıp ligin lokomotif bir takımı olarak efeler liginde daha iyi yerlere geliriz. Yakalayacağımız ivme ile inşallah voleybolun süper ligi olan Efeler Liginde üst sıralarda yer alarak istediğimiz ve arzuladığımız başarılara kavuşuruz” açıklamasında bulundu.

“VOLEYBOLDA ALTYAPIYI ÖNEMSİYORUZ”

Voleybolda 2009 yılından beri altyapımızdan yetiştirdiğimiz sporcular ile Oylat Kaplıcaları İnegöl Belediyespor takımımızın voleybol 2. liginde şampiyon olduğuna vurgu yapan Taban, “Voleybolda altyapıyı önemsiyoruz. Alt yapımızda toplamda 138 erkek lisanslı sporcumuz bulunmakta ve kendi yaş kategorilerinde müsabakalara hazırlanmaktadır. Bunun yanında müsabaka gruplarına dahil olmak üzere çalışmalara devam eden lisanssız 85 sporcumuz daha bulunmaktadır. Çoğunluğunu 2009 yılından beri altyapımızdan yetiştirdiğimiz sporcularla voleybol 2. Ligi’nden 1.lige çıkmak için mücadele etmekteyiz. Altyapımızda bulunan genç, yıldız ve minik erkek takımlarımız Türkiye Voleybol Federasyonunun Konya’da düzenlediği Türkiye Şampiyonasında toplamda 13.20 puan alarak Efeler Ligindeki takımımıza 1.32 puanlık katkı sağlamıştır” dedi.

“BASKETBOLDA; YETENEKLİ VE GELİŞİME AÇIK GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”

Basketbol branşındaki 65 lisanslı sporcuyla geleceğe güvenle baktıklarını belirten Taban, “Basketbolda Minik Erkek, Yıldız Erkek, Genç Erkek, Yıldız Kız ve Küçük Kız kategorilerinde ilçemizi Bursa’da temsil etmekteyiz. Ayrıca U15 takımımız Türkiye finallerinde son 12 takım arasında yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Bunun yanında lisans almaya aday 95 sporcumuzda lisansız olarak çalışmalara katılmaktadır. Basketbol branşında ortaya koyduğumuz bu çalışmalar ile ümit ediyoruz ki ilerleyen dönemde basketbol branşında çıkaracağımız yetenekli ve gelişime açık gençlerimiz ile ulusal ve uluslararası organizasyonlarda şehrimizin adı daha fazla öne çıkacak” şeklinde konuştu.

“SPORU HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ BİR UNSURU YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Spor hayatın vazgeçilmez bir unsuru yapmak için gayret gösterdiklerini belirten Taban, “Sporu bir yaşam biçim haline getirmek için farklı branşlarda ortaya koyduğumuz çalışmalar ile her yaştan vatandaşın hayatını renklendirmeye çalışıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz Yaz ve Kış Spor Okulları çalışmalarımız ile ilçemizde yetenekli yavrularımıza daha düzenli ve programlı spor yapma imkanı sunarken, sporu ilçe geneline yayma hedefimizi de hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 8 branşta açmış olduğumuz Yaz Spor Okulu kurslarımıza toplamda 1198 kursiyer katılım sağlayarak sertifikalarını aldı.7 branşta açtığımız Kış Spor Okulu kurslarımıza ise ortalama ayda 275 kursiyer ile devam etmektedir. Çocuklarımızdan çok fazla şekilde istek ve talep gördüğümüz yüzme branşında yaz ve kış spor okullarında açtığımız kurslar ile 436 çocuğumuza hizmet vermenin mutluluğunu yaşadık. İnegöl Belediyespor Salonu, Alanyurt Yunusemre Spor Salonu, Yenice Spor Salonu ve ilçe stadında yaz/kış ayda ortalama 210 kişiye sabah ve akşam sporları seanslarımız da devam etmektedir.”

“DAĞCILIK BRANŞINDA İYİ YERDEYİZ”

Belediyespor içerisinde oluşturduğumuz tırmanış duvarı ile çocuklarımıza adrenalin dolu bir etkinlik kazandırdığımızdan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Taban, “Çocuklarımızın zamanlarını en doğru ve en güzel şekilde geçirmeleri için uğraş veriyoruz. Dağcılık branşımızda da 121 Lisanslı dağcı ile eğitimleri devam eden 90 lisans almaya aday sporcumuz ile çalışmalarımız devam etmekte. Dağcılık branşında iyi yerdeyiz. Lisanslı çocuk tırmanıcı sayımız ise 35. Yaz boyunca kulübümüz ve şehir dışından gelen guruplar ile kamp etkinlikleri yapıldı. Bu yıl ilk defa katılım sağlanan Türkiye Şampiyonası ayaklarında Ankara’da 2.lik ve 4.cülük,Rize’de2.cilik ve 3.cülük, Samsun’da 2.lik3.cülük ve 4.cülük ve Bursa’da 3adet 1.lik,2adet 2.cilik ve 1adette 3.lük alınmıştır. Bursa şampiyonluğu kulübümüze aittir. Milli Takımı aday kadrosuna çağrılan sporcularımızla gurur duyuyoruz. İlçemizde ki doğaseverler için hava şartlarına bakılmaksızın düzenli olarak 2 haftada bir ortalama 100 kişi katılımlı treaking(doğa yürüyüşü) düzenlenmektedir. Türkiye’de ilk defa 23 Nisan çocuk bayramında 450 öğrenci katılımıyla İnegöl ilkokullar arası tırmanma hız yarışı düzenledik” şeklinde konuştu.

ALTERNATİF DOĞA SPORLARININ MERKEZİ DOSTUM

Alternatif doğa sporlarının cazibe merkezi olan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM)’un her geçen gün ivme kazanarak önemli başarılara imza attığını görmekteyiz diyen Taban, “Dostum içerisinde Sivil Havacılık, Yamaç Paraşütü, Okçuluk, Doğa Yürüyüşü, Kampçılık, Foto Safari, Bisiklet, Oryantiring, Balıkçılık, Atv Safari, Motocross, Off Road ve Deniz bisikleti olmak üzere toplam 13 branş mevcut. Doğa sporlarına olan ilgiyi her geçen gün artıran Dostum, farklı alanlarda geniş bir yelpazeye yayılan faaliyet alanı ile adrenalin tutkunlarına cevap verebilecek bir konuma sahip.”

DOSTUM SPORCULARI BAŞARIYA DOYMUYOR

Doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez olan Dostum bünyesinde birbirinden iddialı branşlar ile önemli başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Taban,” Dostum çatısı altında 44 doğa tutkununa bisiklet eğitimi verilmiştir. Dostum Bisiklet takımımız yıl içerisinde 12 yarışmaya katılarak İnegöl’ü en güzel şekilde temsil etmişlerdir. Bunun yanında Okçuluk branşı kurslarımız yaz döneminde Yenice Doğa Sporları Turizm Merkezinde kış döneminde ise Kültürpark içi Belediyespor salonunda gerçekleştirilmiştir. Yıl içinde 5 eğitim sezonuna 120 kursiyer katılarak sertifikalandırıldı.”

YAMAÇ PARAŞÜTÜNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Gökyüzünde süzülerek İnegöl’ün tüm güzelliklerini seyretmenin ayrıcalığını yaşatan Yamaç Paraşütü branşı Dostum için olmazsa olmazlar arasında olduğunu belirten Taban, “Antrenörümüz İbrahim DİNÇER ve pilotumuz Kerem DİNÇER aynı zaman da Yamaç Paraşütü Milli Takım sporcularıdır. İnegöl Belediyespor «DOSTUM Yamaç Paraşütü takımı» olarak Yamaç Paraşütü Hedef yarışmaları 1.etap Kayseri Talas, 2. etap Burdur ,3. etap Bursa Nilüfer 4. etap Muğla Ören 5. etap Bursa İnegöl’de yapılan yarışmalarda Dostum Pilotu Kerem Dinçer 1.lik ile Dostum Pilotu İbrahim Dinçer ise 2.lik ile sezonu kapatmışlardır. Takım olarak da DOSTUM İnegöl Belediyespor kulübü olarak Türkiye şampiyonu olduk. Yamaç paraşütü milli takımı olarak da Kazakistan ve Arnavutluk’ta yapılan şampiyonalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Kazakistan’da Kerem DİNÇER 1.oldu. Bunun yanında Aktaş tepe ve Karaman tepeden yıl boyu yamaç paraşütü ve tandem uçuş faaliyetleri de yapılmaktadır. Ayrıca 24 kursiyer yamaç paraşütü başlangıç eğitimi almış olup bunlardan 16’sı eğitimlerini tamamlamışlardır.”

ORTANTİRİNG SPORCULARI MADALYALARA AMBARGO KOYDU

Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor olan, farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilen oryantiring(yön bulma) sporu Dostum bünyesinde her geçen gün popülaritesini artırarak sporcu kitlesini genişlettiğine vurgu yapan Taban, “ 2018 yılında katılım gösterilen yarışlarda oryantiring sporcuları madalyalara adeta ambargo koydu. Oryantiring takımımız il bazında 6 yarışmaya katılmış olup bunlarda değişik kategorilerde 33 birincilik, 32 ikincilik ve 23 adette üçüncülük aldı. 2. il dışı Türkiye Şampiyonası kademe yarışmalarında ise 13 birincilik,10 ikincilik ve 6 adette üçüncülük kazanmıştır. Toplamda 2018 yılında İnegöl Belediyespor kulübüne 117 adet madalya ve 2 adet kupa kazandırılmıştır.”

BAŞKANLIK KUPASI

Bursa’nın en geniş kapsamlı spor organizasyonuna imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Taban, “Başkanlık Kupası adını verdiğimiz ilçemizde bulunan 60 okul(24 lise, 36 ortaokul) 4 branş 24 kategoride voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm) yaklaşık 2000 sporcu öğrencinin katılım gösterdiği bu büyük organizasyonumuz birbirinden güzel müsabakalara ev sahipliği yaptı. Öğrencilerin spor yaparak öz güven kazanmalarını sağlayan etkinliğimizde dereceye giren okullarımıza ve öğrencilerimize 82 kupa ve 810 madalya verildi” dedi.

“SPORU HER YAŞ GRUBUNA YAYIYORUZ”

Sporun her alanında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Taban, “Düzenlediğimiz Kurumlar arası Voleybol Turnuvası ile birlik ve beraberliğimiz daha da arttı. Sporun her yaş grubuna yaymak adına düzenlediğimiz Bisiklet Şenliği organizasyonlarımızda renkli görüntülere sahne oldu. Ayrıca bu yıl 165 vatandaşımızla birlikte İstanbul maratonuna katılım gösterdik. Bunun yanında Foto safari-trekking eğitimleri, Bisiklet-motocross eğitimleri ve Okçuluk-balıkçılık faaliyetleri ile sporu her yaş grubuna yaymanın gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.



“ULAŞIM ŞEFLİĞİ 7/24 HALKIMIZIN HİZMETİNDE”

Müdürlüğümüz bünyesinde yer alan ulaşım şefliği ile 7/24 hizmet vermekteyiz diyen Taban, “7 otobüs ve 1 adet minibüs ile toplam 239 koltuk kapasitesi ile ilçe halkımızın har daim yanındayız. 2018 yılı içerisinde araçlarımızla 6.649 sefer hizmet verilmiştir. Bu seferler 1242’si okulların faaliyetlerine, 861’i İnegölspor’a, 627’si cenazelere, 962’si amatör spor kulüpleri ve derneklere, 2957’si ise belediye ve belediyespor faaliyetlerine tahsis edilmiştir” dedi.



Bu haber 1773 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum