BURHANİYE BELEDİYESİ, KÖRFEZDE SOSYAL YARDIMLARI İLE ÇIĞIR AÇTI

 

BURHANİYE BELEDİYESİ, KÖRFEZDE SOSYAL YARDIMLARI İLE ÇIĞIR AÇTI

Burhaniye'nin her anlamda yanında olan Burhaniye Belediyesi kalıcı eserleri ile Körfezde ismini duyurarak yaptığı projeler ile 5 yıldır, Burhaniyeli vatandaşların yanında oluyor.

Sosyal Belediyecilikte Körfezde çığır açan Burhaniye Belediyesi sosyal yardımları ile insanların hayatları içerisinde yer alıyor.5 Yıllık süreç içerisinde vatandaşların hayatı içerisinde yer alan Burhaniye Belediyesi  "Her gün evde sıcak yemek projesi" ile yaşlı, yatalak ya da yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlar için her gün evlere sıcak yemek ikram ediyor. Kendi mutfağın da yapılan yemekleri ile 134 bin 863 öğün vatandaşları ile yemeğini paylaşan Burhaniye Belediyesi, vatandaşlarının neye ihtiyacı varsa onların yanından.

“5 YILDA 7 BİN 137 VE 568 AİLEYE SOSYAL MARKET YARDIMI”

Aceze yardımları ile hiçbir yerden geliri olamayan vatandaşlara hiçbir karşılık beklemeden maddi destekte bulundu. Yaklaşık 800 kişiye her ay verdiği maaş ile geliri olmayan vatandaşların zor gününde yanında olmayı başardı. Sosyal belediyeciliği ile Burhaniyeli vatandaşları için kurmuş olduğu sosyal marketler de hayırsever vatandaşların bağışladığı giyecek ve eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak kendilerini yalnız hissetmemesini sağladı. 5 yıl gibi bir sürede 7 bin 137 kişiye ve 568 aileye yardım etti.

BURHANİYE BELEDİYESİ BİRÇOK AİLENİN YANINDA OLDU

Vatani görevini yapan askerleri de unutmayan Burhaniye Belediyesi, 5 yıl içerisinde ailesi için gözü arkasında kalmasın askerlerin diye 95 aileye askerlik yardımı yapıldı. Birçok alanda Burhaniyelilerin hayatına dokunan Burhaniye belediyesi zor durumda olan ailelere kış için odun dağıtımı yaparak 37 bin 752 aileye yardımda bulundu.  Geleceği öğrenciler kuracak bilinci ile eğitime çok önem veren Burhaniye Belediyesi, okulda maddi ihtiyacı olan 817 öğrenciye okul giderleri için yardımda bulundu. 8 bin 905 aileye paket yardımı yaparak her ailenin Burhaniye Belediyesi için değerli olduğunu gösterdi. Doğumdan ölüme Burhaniyelilerin yanında olan Burhaniye Belediyesi yeni doğan ve ihtiyaç sahibi olan bebekler için  bebek bezi yardımında bulunarak 2 bin 535 ailenin ve bebeklerinin yanında olmayı  başaran belediyelerin önde gelen ismi oldu.

“VATANDAŞLAR İLE GÖNÜL BAĞI KURDUK”

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, hizmet anlayışı doğrultusunda attığı adımların sadece bir alanda olamadığını belirtti. Uysal, "İnsan hayatına dokunamıyorsam Belediye Başkanı olmamın bir anlamı yok. Biz vatandaşlarımızın yanında olmak zorundayız. Bu gün ona yarın bana diye düşünerek hareket ettik. Sadece şehrin yapısına değil evlere girerek ailelerin yanında olmayı hedefledik ve bunu 5 yıl gibi bir sürede başardık. Amacımız vatandaşlar ile gönül bağı kurmaktı. Biz Burhaniye Belediyesi olarak bunu başardığımıza inanıyorum” dedi.

“KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR”

“Peygamber efendimiz (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor: "yanı başınızdaki komşusu açken tok olarak geceleyen kişi mü'min değildir" der”  diyen Uysal, “Yoksul ve bakıma muhtaç insanların yanında olmak zaten bir Belediyenin görevi olduğu gibi bir insanlığında görevi. Bizim üzerimize ne düşüyorsa bu anlamda belediye olarak hep buradayız” şeklinde konuştu.

“DERDİMİZ HİZMET”

Projelere de değinen Uysal, “Her gün evde sıcak yemek projemiz ile Burhaniye Belediyemizin kendi mutfağında pişirdiği yemekleri ekiplerimiz ihtiyaç sahiplerine iletti.Aceze yardımları ile hiçbir yerden geliri olamayan vatandaşlara hiçbir karşılık beklemeden maddi destekte bulunarak bir nebzede olsa yanlarında olduk. Burhaniye Belediyesi olarak 5 yılda zor durumda olan ailelere kış için odun dağıtımı yaparak 37 bin 752 aileye yardımda bulunduk. Amaç aynı, dert aynı bizde. Bizim derdimiz hizmet her alanda yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.